Lessen in vertrouwen + nieuwsupdate

In dit blog een terugblik op het afgelopen half jaar en een blik vooruit op dat wat komen gaat.

HSP-opleiding met veel waarde

In het begin van dit jaar heb ik een opleiding gevolgd om hoogsensitieve personen te kunnen coachen. Ik heb hierin veel geleerd over mijzelf, over gronding, over omgaan met prikkels van binnen én buitenaf en nog veel meer. Het was een hele waardevolle ervaring met een hele fijne groep en opleiders.

Aan het eind, bij het uitreiken van de certificaten, mochten we van een tafel vol met kaarten één kaart op gevoel pakken. Mijn kaart was als volgt:

Deze kaart past zó goed bij één van de dingen die ik tijdens de opleiding heb geleerd: uit het hoofd komen en juist voelen en de behoefte aan controle inruilen voor vertrouwen. Hiervoor zat ik veel in mijn hoofd en had ik veel behoefte aan controle. Maar ik heb geleerd (en mag blijven leren) om vanuit mijn gevoel en intuïtie te leven. In dat gevoel zit mijn creativiteit, sensitiviteit en talenten. Vanuit daar kan ik tot bloei komen. Vanuit daar kan ik mijn coachingspraktijk oprichten en inrichten. 

Een succesvolle lezing geven

In mei gaf ik een lezing over hoogsensitiviteit in de bibliotheek in Emmen. Een groot succes was dit, aangezien er niet zoals gepland dertig bezoekers waren, maar de inschuifbare muren werden ingeklapt, zodat in totaal zeventig man een plek had. En nog hoor ik af en toe berichten van mensen die er ook graag bij hadden willen zijn!

Ik vond dit een hele eer om voor zo veel mensen te mogen spreken over een onderwerp waar ik persoonlijk veel mee heb geworsteld en deskundig in ben geworden door persoonlijke ontwikkeling, zelfstudie en een opleiding.

Ook de reacties waren ontzettend leuk om te ontvangen. Zó veel mensen die zich herkenden, op deze manier meer over zichzelf leerden en nu weer verder kunnen op hun pad van bewustwording en tot bloei komen!

En dat wat daaruit voortvloeit

Deze lezing was voor mij de start van mijn coachpraktijk en heeft mij tot nu toe al veel gebracht. Zo mag ik in september in Klazienaveen en in maart 2020 in Emmer-Compascuum de lezing over hoogsensitiviteit nog een keer doen (exacte data + info is hier beschikbaar). Ook zijn er nog andere plaatsen waar ik waarschijnlijk de lezing mag geven. En hoewel het voor mij ook heel spannend is om voor een groep mijn verhaal te doen, krijg ik er ook super veel energie van!

En deze week heb ik voor een personeelsevent van de bibliotheek van gemeente Emmen mogen spreken over mijn zoektocht naar werk en het opstarten van mijn eigen coachpraktijk. Ook hier kreeg ik veel leuke reacties.

Maar ik kreeg nog meer

Iedereen die op dit personeelsevent aanwezig was, kreeg een zakje met een klavertje vier erop. In dit zakje zat onder andere een spreuk. En dit zakje en deze spreuk waren precies voor mij bedoeld:

Dit was ook de boodschap van het kaartje dat ik bij mijn opleiding heb mogen pakken en nu weer: laat los, heb vertrouwen en ontdek waar je werkelijk toe in staat bent. Zó mooi om weer dit steuntje en liefdevolle duwtje in de rug te krijgen en de boodschap te krijgen er voor te gaan (niets zo spannend als je eigen onderneming starten!). Zo dankbaar voor deze boodschap! 

En deze boodschap wens ik jullie ook toe: leer loslaten, kom uit je hoofd en ga voelen en heb vertrouwen. Leer omgaan met jouw sensitiviteit en ontdek waartoe je werkelijk in staat bent!

En nog meer plannen

Hoewel de zomervakantie er nu aankomt, blijf ik lekker doorwerken. Want de lezingen die gaan komen, wil ik toch graag anders doen dan de eerste lezing die ik in mei heb gegeven. Nieuwe inzichten op het gebied van hoogsensitiviteit wil ik toevoegen en andere dingen haal ik wellicht uit de lezing.

Ook wil ik aan de slag met de eerste individuele coachtrajecten en mag ik hierin ontdekken hoe ik de methodes kan laten werken voor elk persoon. Want iedereen werkt, denkt en voelt op een andere manier. Een mooie ontdekkingstocht om te ondernemen.

Maar ook ga ik bezig met het opzetten van een basiscursus hoogsensitiviteit, waarbij ik de deelnemers niet alleen informatie wil geven, maar ook iedereen (individueel en in de groep) wil laten ervaren wat hoogsensitiviteit voor hen betekend. Het mag een ontdekkingstocht worden waar deelnemers vol van inzichten weer mee verder kunnen.

Ook hoop ik binnenkort meer tijd te hebben om weer blogs te schrijven. Ik vind dit een leuke manier om mijn verhaal en nieuwe inzichten te delen en hoop dat jullie hier ook iets aan hebben.

Tot slot denk ik ook aan het ontwikkelen van workshops en een hsp-café in Emmen. 

 

En zo ben ik druk bezig van alles op te zetten en te ondernemen. Met vertrouwen ga ik op weg en hoop dat het een mooie reis wordt!

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s