Coaching en cursus

.

Coaching en cursus hoogsensitiviteit

Wil jij…

 • beter aanvoelen wat van jou is en wat van de ander is
 • beschermd blijven voor emoties van anderen
 • minder vanuit je hoofd en meer vanuit je gevoel leven
 • grenzen leren herkennen en deze effectief aangeven
 • gemakkelijker keuzes leren maken
 • meer ontdekken over jouw sensitiviteit (doe hier ook de HSP-test)
 • thuiskomen bij jezelf

.

“Door het coachtraject komen de emoties van de ander niet meer zo binnen. Ik kan ze bij de ander laten en neem ze niet meer over.“

Ik voelde me door de oefeningen direct een stuk rustiger in m’n hoofd.

Ik als coach….

 • werk vooral met praktische oefeningen, waar een verdiepende uitleg aan vooraf gaat
 • ben (ervarings)deskundige op het gebied van hoogsensitiviteit, burn-out en bore-out
 • heb een brede kennis van verschillende thema’s en blijf mij altijd verder ontwikkelen
 • heb een open houding, ben analytisch sterk en creatief in denken en doen
 • werk vanuit wetenschappelijke kennis, maar ook met energetische spray’s
 • voor meer info zie ‘Over

.

Plan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek via het contactformulier. Samen kijken we of we een klik ervaren, of ik jou als coach kan helpen en wat jouw doelen zijn.

Klik hier voor praktische informatie, locatie en tarieven.

.

Ervaringen en aanbevelingen

‘Ik heb mijn hele leven al gevoeld dat ik dingen anders ervaar dan anderen. Ik kan eindeloos denken en piekeren,  zoals ‘Wat als…’ met veel angst. Wat mij opviel was dat ik altijd hier meer last van had dan andere mensen om mij heen, ze lachten me zelfs uit. Door op gesprek te gaan en oefeningen bij Maaike te doen, kwam ik erachter dat ik zelf de persoon was die kleine dingen vergroot en niet loslaat. ‘Wat als’ is er nu niet meer, ik maak me veel minder zorgen. 

Ook had ik last van pijn aan mijn hoofdhuid. Omdat ik zo angstig was deed mijn hoofdhuid zo zeer, dat ik het gevoel had dat er iemand de hele dag aan mijn haren trok. Ook heb ik twee jaar last gehad van mondbranden (tintelende tong en brandende lippen). Ik weet zeker dat ik dit zelf veroorzaakte door mijn eindeloos piekeren. Die pijn is nu voorbij.  

Vorige week had ik mijn laatste afspraak bij Maaike en ik heb mezelf in de afgelopen periode terug gevonden,  want ik was echt mezelf kwijt.  

Maaike, bedankt voor dat je er voor mij was.’

November 2019

‘Een fijn en duidelijk gesprek gehad met Maaike. Door het gesprek ben ik er achter gekomen dat ik te snel dingen wil veranderen. Maaike heeft mij dan ook geadviseerd; geef het nu eerst de tijd. En dat ga ik nu doen. Bedankt Maaike.’

– Marion

‘Ik gaf mijn ego (mijn mind) veel aandacht en had vele scenario’s in mijn hoofd. In bijna alle gevallen kwamen ze niet uit en maakte mijzelf soms gek van de zenuwen en dan was ik zo moe van al dat denken. Nu ik van Maaike oefeningen heb gekregen en weet op welk moment ik mijn ego uit moet zetten, gaat het prima. Ik heb alles beter onder controle. De gedachten zijn niet nodig en je wordt er rustiger van. Het gaat veel beter nu je niet meer hoeft te stressen van jezelf.’

– Janny